Новина на Lupa.bg: Работниците на летище „София“ с нови договори

Ексклузивно
22:45 - 02 Март 2021
7002
Новина на Lupa.bg: Работниците на летище „София“ с нови договори

Добра новина за служителите на летище "София" - новият концесионер започна поетапно подновяването на договорите. От вчера стартира кампанията, като в рамките на няколко седмици се очаква акцията с контрактите да приключи, научи Lupa.bg.

Преди няколко месеца от "Соф Кънект" уведомиха Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за намерението си да придобие контрол върху част от „Летище София“ ЕАД - летищния оператор на столичния аеропорт. Ходът е част от концесионния договор между "Соф Кънект" и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МИТС), който беше подписан на 22 юли 2020-а.

Вече се е стигнало и да административната част, която много притесняваше служителите за евентуални съкращения, но на този етап няма да има такива и структурите се запазват.

Работниците се надяват на по-добри финансови условия и такива на труд, но към днешна дата по-добрата вест е, че ще имат работа.

Финансовите параметри на колективния трудов договор се запазват и няма да има повишаване на заплатите на служителите на аерогарата.

Всички с нетърпение очакват нормализирането на живота по света след сериозния удар, който нанесе коронавируса на икономиката в глобален мащаб, и увеличаването на полетите на територията на софийското летище, които със сигурност ще доведе и до по-добри дни.