НОВИНАТА: Спецакцията в МОСВ удря и братя Бобокови

Общество
12:27 - 28 Май 2020
2888
НОВИНАТА: Спецакцията в МОСВ удря и братя Бобокови

Новина от последните минути - офиси и жилища на бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови също се проверяват в акцията на специализираната прокуратура в Министерството на околната среда и водите и зам.-министъра Красимир Живков. Една от компаниите им има отношение към работата на ведомството.

Разследването е за внос на отпадъци от чужбина, което започна през януари когато бяха намерени тонове боклуци от Италия в различни депа в страната.

Спецакция тече от сутринта в Русе, пише сайтът https://www.rusemedia.com/.  Жандармерия е влязла в административната сграда на „Приста ойл“ на ул.“Борисова“, където се намира и почетното консулство на Украйна, и в къщата, собственост на бизнесмена Пламен Бобоков, която се намира на ул.“Хан Аспарух“.

По първоначална информация са извършени претърсвания и изземвания, като от къщата са изнесени вещи и документи. Тя е запечатана – както външната врата на оградата, така и вътрешната на самата сграда. И двата обекта се охраняват и в момента от екипи на жандармерията.

Прокуратурата проверява и софийската централа на "Приста ойл" в квартал "Лозенец". От офисите се изземват документи. Зам.-министърът Красимир Живков още в сградата на МОСВ, където разследващите изземват документи. Медиите вече потърсиха Атанас и Пламен Бобокови за повече информация, но мобилните им телефони са изключени.

Очаквайте подробности