Новият министър на културата: Ще опитам да успокоя системата

Ако нашите хора имат добра среда, ще дадат всичко от себе си, увери Кръстю Кръстев

Политика
19:20 - 06 Юни 2023
3802
Новият министър на културата: Ще опитам да успокоя системата

"Това е един човек, който през годините се е доказал като един от най-добрите ръководители на културата в България", така маестро Найден Тодоров представи новия министър на културата Кръстю Кръстев. Той му пожела в министерството "да изкара толкова време, колкото е изкарал в Пловдив и да бъде също толкова успешен".

Кръстю Кръстев бе директор на Пловдивския драматичен театър от 2010 г. насам.

"Преди два месеца му връчих наградата на министерството на културата, сега ти връчвам министерството на културата", се пошегува още Найден Тодоров към новия министър.

"Аз искам да благодаря първо на него, на Маестрото. Това е един изключителен професионалист и човек, който страшно много обичам и уважавам. Идвам на едно място, на което идвах по други причини. Мислех си: Добре де, отдушникът ти свършва. Сега ти трябва да бъдеш отдушник. Така че като идвах тук, можех да кажа всичко на всеки и знаех, че тъй или иначе те ще го приемат, ще ми се усмихнат и ще ме изпратят по живо, по здраво", каза министърът Кръстев.

Той нарече поста си приключение, което е дошло "като гръм от ясно небе". "Ще бъде леко, щастливо приключение за всички нас. Най-вече да може да свършим работата, за която сме тук, а тя е простичка - да успокоим системата, да й дадем някаква предвидимост и да оставим хората да работят. В нашата система има много талантливи хора, можещи хора. Ако имат най-добрата среда, ще дадат най-доброто от себе си", каза още Кръстев.