Новият областен на София гони БСП от "Позитано" 20

Митко Михайлов е трън в очите на Нинова от години, търси й сметката за неплатените наеми

Политика
14:53 - 04 Август 2022
12310
Новият областен на София гони БСП от "Позитано" 20

Реваншизмът на президента Румен Радев, от който лидерката на БСП Корнелия Нинова и компания се оплакват в последните дни, стигна и до пряка заплаха Столетницата да се разкара от централата си на ул. "Позитано" 20. 

До такъв сценарий може да се стигне, ако новоназначеният (върнат на поста му - б.р.) областен управител на София Митко Михайлов реши да завърши подетата си през 2021 г. акция за плащане на сметките на Нинова към държавата. 

За какво става въпрос? 

Михайлов бе сложен отново на поста губернатор на столицата от служебния премиер Гълъб Донев, след като Кирил Петков, с когото Корнелия Нинова бе в коалиция, изиска справки за платените наеми за ползването на сградата на "Позитано" от БСП. Последва скандал, в който Нинова настоя за неговата оставка. 

200 000 лева иск загуби в съда партията за въпросните неплатени наеми, но Нинова започна процес по обжалване. След смяната на изпълнителната власт в края на 2021 г. пък казусът бе туширан и воят за наемите - заглушен. По информация на запознати с отчетите на касата сметката е набъбнала вече до близо 300 бона. 

Сега обаче Михайлов ще търси възмездие, особено след като пред година покани Корнелия на среща, за да обсъдят варианти за погасяването на задълженията, а тя (нито друг представител на ръководството на БСП - б.р.) не се яви на рандевуто с него. 

Тогава се наложи и намесата лично на президента Радев, който побърза да успокои социалистите, че никой нямало да ги гони от централата им. Дали обаче и сега ще го стори?