Ново попълнение в Разград: Лудогорец е ПСЖ на България

Хареса ми проекта и затова отидох, казва Жордан Икоко във Франция

Футбол
16:55 - 21 Юни 2019
2090
Ново попълнение в Разград: Лудогорец е ПСЖ на България

Новият футболист на Лудогорец Жордан Икоко направи голяма реклама на българския клуб в родината си. Французинът даде интервю за тамошния вестник "Екип", в което сравни разградския отбор с милионерския тим на ПСЖ.

"Очевидно нивото в България е по-ниско от Лига 1. Но все пак аз отивам в отбор, който е осем пъти поред шампион и има високи цели. Това е Лудогорец - ПСЖ на България, ако трябва да правя сравнения", коментира Икоко трансфера си в Разград.

"Разбирам, че хората във Франция са изненадани от избора ми, но във футбола трябва да правиш избори. Хареса ми проектът и затова отидох. Ще открехна и една малка тайна, че Лудогорец ме искаше и през зимата, но тогава отказах, защото исках да дам всичко от себе си в битката за оцеляване на Гингам."

25-годишният защитник игра до момента в Гингам, който през миналия сезон изпадна във втора френска дивизия. Той е юноша на ПСЖ, но няма мачове за първия отбор на парижани. Според Икоко у нас ще му се отвори възможност за следващ трансфер в по-голям европейски отбор.

"Запитах се дали България е място, от което можеш да продължиш по-нагоре. И се вижда, че от Лудогорец излизат играчи и отиват в по-големи тимове. Така че понякога една такава стъпка, която на някои може да изглежда като крачка назад, може да ти помогне. Убеден съм, че няма да се затрия в България и не съжалявам за избора си", каза още бранителят.

Снимка: ludogorets.com