Няма да повярвате коя е най-известната песен в историята

Don't Stop Believin на американската рок група Journey е на над 40 години

Новини
14:57 - 20 Март 2024
5559
Няма да повярвате коя е най-известната песен в историята

Списание Forbes посочи коя е най-популярната песен в историята на музиката. Това е хитът Don't Stop Believin на американската рок група Journey, издадена през 1981 г.

Според RIAA (Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка) хитът от 80-те е станал 18 пъти платинен в САЩ, което е помогнало да стане най-популярната песен в историята на музиката.

"Има няколко песни в американската поп култура, които са толкова широко разпространени и успешни, че вероятно няма човек в страната, който да не ги е чувал. Един от най-добрите примери за такъв удивителен успех е песента "Don't Stop Believin” на група „Journey”, която получи специална награда и статут”, пише изданието.

Как се ражда песента "Don't Stop Believin"

Хитът "Don't Stop Believin" излиза през октомври 1981 г., а потенциалът му се разкрива доста бързо. Песента веднага се изкачи до 9-о място в музикалната класация Hot 100.

След това, та чак до наши дни, популярната песен се превръща във визитната картичка на групата Journey. Десетилетие след издаването си песента се превърна в най-продаваната дигитална песен на 20-и век с над седем милиона изтегляния.