Няма издател за мемоарите на Уди Алън

Имиджът на режисьора сериозно пострада заради обвиненията в сексуално посегателство

Актуални новини
11:32 - 03 Май 2019
1771
Няма издател за мемоарите на Уди Алън

След като актьори и продуценти обърнаха гръб на американския режисьор Уди Алън, сега дойде ред и на издателите, които не горят от желание да публикуват мемоарите му, предаде Франс прес. Агенцията цитира публикация във в. "Ню Йорк таймс".

Според вестника вече четирима големи издатели, предпочели да запазят анонимност, са отказали ръкописа на Уди Алън, предложен от негов агент. Някои от тях дори не си били направили труда да прочетат мемоарите му.

След като започна движението #Me too, Уди Алън беше подложен на остри критики заради обвиненията от неговата осиновена дъщеря Дилън. Тя твърди, че той й е посегнал сексуално през 1992 година. Последвалите следствени действия по случая не дадоха резултат, но Дилън Фароу, подкрепена от своята майка-осиновителка Миа Фароу, отново възобнови обвиненията си срещу Алън през 2018 година.

Имиджът на режисьора, носител на "Оскари", сериозно пострада. Много актьори и актриси отказаха да се снимат в негови филми. През месец февруари той даде на съд компанията "Амазон", след като тя разтрогна преждевременно договора си с него за заснемането на 4 филма на стойност 68 милиона долара.