ОБРАТ: ПП иска да преговаря с всички, включително с Бойко

Асен Василев и Кирил Петков канят партиите на консултации

Политика
10:59 - 20 Октомври 2022
4369
ОБРАТ: ПП иска да преговаря с всички, включително с Бойко

Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев, които упорито досега отказваха да преговарят за кабинет с Бойко Борисов и ГЕРБ, заявиха тотален обрат в позициите. И поканиха всички партии в НС на консултации, включително самия Борисов.

Асен Василев заяви, че се надява всички лидери да дойдат, защото България е изправена пред безпрецедентна конституционна криза. 

"Въпреки, че ПП не излъчи кандидат за НС тази сутрин. Видяхме, че депутатите не събраха мнозинство. Знаем, че е трудно да се излезе от такава криза - след 2 провалени парламента и преди да започне третия. Ние успяхме да сглобим правителство и започнахме процес по възстановяването на доверието", каза той. 

Преговорите ще се излъчват онлайн, уточниха от ПП. Кирил Петков на свой ред заяви, че единственият начин всички български граждани да са сигурни, че няма задкулисни уговорки и сделки, е всички да отидат на дебат.

"Хората, които могат да взимат решения, трябва да са там. Ако Бойко Борисов реши да дойде - да заповяда. Каним тук всички лидери на прозрачни преговори без никакъв шанс от задкулисни уговорки", каза бившият премиер, цитиран от "OFFNews".

Публичните консултации ще се проведат още днес, от 12 часа, в зала "Запад" на НС.