Общинарка яха мерцедес за 400 бона, мъжът й – ламборгини на 700 000 лв.

Техномания
12:25 - 09 Август 2019
69494
Общинарка яха мерцедес за 400 бона, мъжът й – ламборгини на 700 000 лв.

Луксозни коли на хора с проспериращи бизнеси събират погледите на жителите и гостите на Велико Търново и областта. Джип ламборджини „Урус” в приятен млечножълт цвят се оказва най-скъпата кола в региона. Негов притежател е предприемачът Николай Широков.

Ламборгинито на бизнесмена е №1 във Велико Търново

Съпругата му Калина, която е зам.-председател на Общинския съвет, а от известно време държи най-голямата птицеферма за кокошки носачки край Дебелец, пък кара поръчков мерцедес „AMG MS”, оценяван за близо 400 хил. лв.

Ламборджинито на мъжа й обаче е доста по-скъпо и стойността му е близо 700 хил. лв., тъй като наскоро е тунинговано изцяло, коментираха за „Борба“ запознати.

Лъскавото возило има уникални параметри и ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,6 секунди. От 0 до 200 км/ч пък вдига за 12,8 секунди благодарение на 8-цилиндровия си двигател с мощност от 650 к.с. Моделът е от 2017 година, но нов автомобил от този вид може да се закупи само с предварително записване, защото серийното производство е ограничено.

Бутиков лексус LC 500 с уникалния номер ВТ ХХХХХХ също е сред най-тузарските коли в района. Бижуто е с базова цена 200 хил. лв., но е пълна с екстри и подобрения, които правят стойността й колекционерска и надхвърляща в пъти основната. Колата е притежание на бизнесмена от Свищовско Лефтер Лефтеров, който държи един от големите месокомбинати в региона.

„Порше Карера 4S” в стилен бял цвят също е на челните места в класацията за скъпи автомобили. Машината е с базова цена, която започва от 170 хил. евро. Неин собственик пък е един от съдружниците във фирма „Лайтс“.