Общинарят-хулиган Борислав Иванов още е шеф на Комисията за ред и сигурност

Бившият атакист, сега кадър на "Възраждане", хвърли оставка като зам.-председател на СОС

Топ
12:19 - 14 Октомври 2022
2154
Общинарят-хулиган Борислав Иванов още е шеф на Комисията за ред и сигурност

Общинският съветник Борислав Иванов, който влезе с пистолет в сградата на Столичната община и опита да свали украинското знаме е подал оставка. Това съобщи Георги Георгиев, председател на СОС във фейсбук.

Иванов е подал оставката си като зам.-председател на Столичния общински съвет, но не и като председател на комисията по ред и сигурност.  

Припомняме, че Борислав Иванов сам съобщи, че е опитал да свали украинското знаме от сградата на Столичната община. И го документира във Фейсбук: 

"Свалянето на знамето не е емоция, а точно определен план. Доказах, че мога да го направя", заяви по-късно той. Беше категоричен, че каквото и чуждо знаме да се окачи в кабинета на кмета на София, той ще го свали. 

Иванов призна и че е носел пистолет в себе си, докато е бил в сградата на Столичната община. „Вчера ми го взеха от полицията, предадох си го, за да не се получи нещо такова. Това не е бойно оръжие, не може да убива, но може да наранява. Сега е в колата ми. Това бяха долни инсинуации, носех си го в раницата, носех го на ремонт самия пистолет. Г-н Бонев ми е познал раницата, отворил я е, видял е пистолета и явно е решил, че ще влизам като Антонио Бандерас в сградата на Общината“, каза още Иванов. 

Така той отговори на общинския съветник Борис Бонев, който го обвини, че е влязъл в общината с оръжие. 

По-рано председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев внесе доклад с искане за оставката на Борислав Иванов като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. „Общинските съветници са плод на пряк избор от гражданите на София. Работим с материали на избиратели, бих казал на жаргон. За съжаление сме длъжни да се справяме с предизвикателствата, пред които изборът ни е изправил“, коментира още той и апелира за адекватно поведение. 

От "Демократична България" също поискаха оставката на Борислав Иванов заради "хулигански прояви в сградата на Столичната община".