Обвиниха Сийка и Миленко от Шекер махала за побоя над полицаи

Двойката е задържана за 24 часа

Крими
17:45 - 21 Април 2020
1946
Обвиниха Сийка и Миленко от Шекер махала за побоя над полицаи

Сийка А. и Миленко Р. от пловдивската Шекер махала се сдобиха с обвинения за мелето над полицаи, което се разрази снощи пред дома й. 

39-годишната Сийка и мъжът, с когото живее на семейни начала Миленко на 47 г., ще отговарят за лека телесна повреда на полицейски служители, изпълнявали задълженията си, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив.

На 20 април 2020 г. бил подаден сигнал на тел. 112 от жена, която поискала съдействие от служители на реда, за да издирят дъщеря й. По информация на майката тя вероятно се намирала в дома на Сийка и Миленко, които живеели на съпружески начала. Когато униформените пристигнали в дома им, обвиняемите не ги допуснали да влязат вътре, а само в двора.

Сийка и Миленко били пияни. Мъжът започнал да обижда полицаите, опитал се да удари единия от тях, но не успял и паднал на земята. След това станал, взел камък и ударил полицая в лицето. В това време жената ударила с дървен прът главата на другия полицейски служител. На място пристигнали екипи на жандармерията.

Двамата обвиняеми били отведени в Трето РУ. С постановление на наблюдаващия прокурор те се задържани за срок от 72 часа. По делото се извършват процесуално-следствени действия.