Оцелял след атентата в Нова Зеландия: Тарант, прощавам ти!

Съпругата на Фархид Ахмед беше убита в една от джамиите на острова

Новини
07:52 - 19 Март 2019
5359
Оцелял след атентата в Нова Зеландия: Тарант, прощавам ти!

Странни неща стават по света. Докато едни започнаха да живеят отново със страха от убийствата и кръвопролитията в Утрехт, други все още осъзнаваха какво се е случило в Нова Зеландия.

Брентън Тарант е името, за което всички говорят и пишат от петък насам. Той извърши атентат, след като разстрела показно десетки в две джамии в страната на кивитата.

Оцелял при атаката каза, че прощава на нападателя Брентън Тарант, че е убил съпругата му, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

59-годишният Фархид Ахмед, който се придвижва с инвалидна количка, заяви пред агенцията, че би искал да се срещне с Тарант и да му каже:

"Въпреки това те обичам". Не приемам какво направи. Ти взе погрешно решение, пое в погрешна посока, но аз искам да вярвам в теб. Че ти имаш голям потенциал в сърцето си", обърна се Ахмед към 28-годишния Тарант.

Ахмед, който се придвижва с инвалидна количка, откакто бил блъснат от кола, разказа, че във фаталния ден се молил в преддверие на джамията Ан Нур, а не в главното помещение, както обикновено, когато нападателят нахлул.

Мъжът помислил, че това е последният ден от живота му, тъй като било невъзможно да избяга с инвалидната си количка. Тарант обаче не влязъл в това преддверие и Ахмед все пак успял да излезе и да се скрие зад кола. Оттам той наблюдавал масовото убийство. Съпругата му Хусна, която била в другия край на джамията, била застреляна от Тарант.