ОЧАКВАНО: Бойко възропта срещу назначенията на ПП по линия на ДС

Лидерът на ГЕРБ се скара на коалиционните си партньори заради масово инсталиране на наследници на тоталитарния режим

Политика
09:15 - 20 Юли 2023
4631
ОЧАКВАНО: Бойко възропта срещу назначенията на ПП по линия на ДС

"Вчера разбрах за назначение Ивайло Шотев – баща му ми е приятел, но беше шеф на ДКМС в МВР, когато аз работих в пожарната. Прави впечатление – реставрация на децата на членове на комунистическата партия. Баща му беше шеф на Комсомола в МВР – най-висшите етажи на Държавна сигурност". Това разкри лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

Вчера на външна комисия не бяхте прави да кажете, че са ме бойкотирали. Външната комисия възложи да се проучи и да се говори с уктайнската посланичка. Абсолютно недопустимо е там да влизат журналисти, очакваме външната комисия да ни oтговори, каза още той.

Що се отнася до задържаният за заплахата срещу министър Тагарев, той заяви, че му се вижда доста преувеличено, доста крайно и е "пренатягане". Службите трябва да проверят това, каза още лидерът на ГЕРБ.

По повод концесията на "Лукойл" коментира, че решението вече е взето, а сега експертите, министърът на енергетиката и депутатите специалисти по тази тема да прекратят концесията, спазвайки закона.

 "Голямо мъжество проявиха и Кирил Петков и Христо Иванов - да рискуваме партиите си, за да има редовен кабинет", заяви Борисов. 

И разкри - че според него Радев не можел да скрие ненавистта си от факта, че правителство, при това евроатлантическо, бе сформирано. И че го има, а служебниците са аут.