Очаквано: Педиатър Първанова започна атака и срещу ваксините

Общество
09:10 - 29 Декември 2020
9248
Очаквано: Педиатър Първанова започна атака и срещу ваксините

Педиатърката Антония Първанова, която в последните месеци се изявява и като математик, и като вирусолог и епидемиолог, от днес има придобита фейсбук специалност и по имунология, ако се съди по коментарите й в социалната мрежа срещу ваксините. Екс евродепутатката очаквано нападна след мерките и имунизационния план, като обяви, че всеки, който сега се ваксинирал срещу коронавируса, де факто участвал в трета фаза на клинично изпитание.

"Като манипулират общественото мнение, поне да избираха по-умни говорители. В цитата* по-долу прозира следната истина - само ден след началото на масовата ваксинационна кампания тепърва ще установяваме:
1. Колко време ще ни пази ваксината;
2. Колко ще е ефективна;
3. Какви нежелани реакции има;
4. Ще се проследяват 1000 души след 2 и 6 месеца, и след 1 и 2 години;
5. На всичко отгоре, проследяването по горната точка щяло да съвпадне с масовата имунизация през април?!", пита Първанова. 

И заклеймява целта 70% да се боцнат у нас като непостижима заради отпадането на децата и хората със заболявания и лечения, попадащи в забранителния списък.

"Дали наистина става дума за защита от Ковид-19 или нещо съвсем различно?", добавя Първанова с нотка конспиративност. 

"Дали от Пилат Понтийски го взехте този пример как да си измивате ръцете за чужда сметка", пита още тя с очевидни резерви към ваксинирането с коя да е от разрешените до момента в света инжекции (и РНК, и векторни - б.р.).