Одрусаха с 1000 лева шофьор на автобус за фалшиви номера

Човекът превозвал туристи от Банско

Новини
18:18 - 12 Декември 2019
1997
Одрусаха с 1000 лева шофьор на автобус за фалшиви номера

1000 лв. глоба ще плати шофьор на автобус за поставяне на фалшиви номера, реши районният съд в Петрич. А. Р. от Якоруда е осъден за това, че от 6 до 13 октомври 2018 г. е минал 4 пъти през ГКПП Кулата и Златарево с автобус, на който били поставени неистински регистрационни номера 8888.

Измамата лъснала на 13 октомври, когато автобусът се прибирал от Гърция с екскурзианти от общинската администрация в Банско.

Служител на ГКПП Кулата забелязал, че номерата са изписани нетрадиционно и спрял рейса за проверка. Оказало се, че номерът действително съответства на регистрацията на рейса, но самите табели са фалшиви. При разследването станало ясно, че автобусът е престоял близо 1 г. в Хамбург, с идея да бъде продаден. След като това не станало собственикът, който е баща на шофьора, отишъл да си го прибере обратно в България.

Установил обаче от рейса са свалени номерата. Той не подал сигнал в немската полиция, а отишъл в рекламно студио, където платил 10 евро и му изработили същите номера. Не искал да заявява кражбата, защото всички автобуси на фирмата му били с 8-ци в номера, били лесно разпознаваеми, а за този с 8888 платил солидна сума. Така, с изработените в германска рекламна къща номера, рейсът продължил да се движи из страната и да превозва екскурзианти.

Пред съда шофьорът обяснил, че не е знаел, че баща му е поставил фалшивите номера, но други свидетелски показания го опровергали.