ОФИЦИАЛНО от Кирил Петков: Ще участваме в изборите, не сме партия на Радев

Политика
10:53 - 16 Септември 2021
7208
ОФИЦИАЛНО от Кирил Петков: Ще участваме в изборите, не сме партия на Радев

С Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори, заяви бившият вече служебен министър на икономиката Кирил Петков.

Времето до изборите обаче не ни позволява да регистрираме партия. Така че в момента обмисляме всички варианти и не сме финализирали крайния вариант. Сигурно е, че хората, с които ще се заобиколим са с високо ниво на почтеност и имат успешно битие извън политиката, подчерта Кирил Петков и заяви, че не става въпрос за вид инженеринг.

Няма да се заобиколим със зависими хора. Няма да има президентска партия. Подкрепяме Радев, но партията няма да е негова, уточни Кирил Петков.

Проектът няма да е на база политически линии ляво-дясно. "Вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели - невдигане на данъци, инвестиции, липса на корупция".

"Чуваме, че има всякакви хора, които говорят от наше име и се опитват да ни представляват, но не са оторизирани от нас. Не им вярвайте, ние с Василев до момента сме единствените, които мислим по въпроса".