ОФИЦИАЛНО: Виктория Василева заряза ИТН, Тошко се разплака

Депутатите гласуваха оставката на организационния сектретар на „Има такъв народ“

Политика
11:20 - 13 Юли 2022
7843
ОФИЦИАЛНО: Виктория Василева заряза ИТН, Тошко се разплака

Виктория Василева от "Има такъв народ" официално вече не е депутат, което изкара сълзи в очите на Тошко Йорданов. Народните представители гласуваха нейната оставка, след като тя сама пожела да напусне Народното събрание.

"ЗА" гласуваха 162-ма депутати, "ПРОТИВ" - 5, а 12 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". Залата изпрати Виктория Василева с аплодисменти.

"Винаги съм се ръководила, че политика се прави с ум и сърце. Ако първото може да се компенсира, то второто – никога. Благодаря на всички, които се отнасяха към мен с уважение и колегиалност", каза Василева, която е и организационен секретар на ИТН.

След думите й на трибуната пожела да застане зам.-председателят на Народното събрание и депутат от БСП - Кристиян Вигенин.

"Благодаря на Василева за съвместната ни работа – не само в този, но и в предишните парламенти. Думата й не ставаше на две, работата с нея беше добра и оперативна. Тя е от хората, които имаха и сърце и разум и се надявам, че този неин акт е една кратка почивка и скоро ще я видим в първите редици. Политиката има нужда от хора, като нея", заяви той.

Според Тошко Йорданов Василева е постъпила мъжки и достойно с решението си. От трибуната той й благодари за съвместната работа.

След него пред народните представители излезе и Десислава Атанасова, депутат и лидер на ПГ ГЕРБ.

"От нашата парламентарна група ще чуете добри думи. Имаме повод да си спомняме за предходни парламенти, в които тонът бе изострен между партиите ни. Надявам се, че поуките, които всеки взема по пътя си, са дълготрайни.

Вие сте оценили хората по личните им качества. Личните ви аргументи няма да обсъждам, но искам да ви поздравя за това, че напускайки парламентарна група, напускате и парламента, защото не желаете да злоупотребявате с доверието на своите избиратели", каза Атанасова.