Оги от "Братя" се усмихва само в краен случай (СНИМКИ)

Каскадьорът Цветан Чолев пази зорко героя на Владо Михайлов - Денис Топал и единствен играе себе си в хитовия сериал

Изповеди
15:40 - 19 Май 2021
22516
Оги от "Братя" се усмихва само в краен случай (СНИМКИ)

За пръв и то във финалните епизоди на хитовия крими сериал "Братя" зрителите станаха свидетели на кървави сцени на насилие, каквито досега създателите на филма умишлено избягваха. А липсата на издевателства и на изобилие от обидни реплики на екрана бе един от големите плюсове на криминалната драма, която вече близо година се радва на висок рейтинг и на зрителски успех.

В последните серии виждаме един от героите във филма - гардът Огнян, който зорко пази бизнесмена с тъмно минало Денис Топал, да раздава юмручно правосъдие в името на ... истината и справедливостта. Да, в името на истината, защото героят на Владимир Михайлов е готов на всичко, за да открие кой отвлече брат му Борис Донков и каква е съдбата на човека, с когото той беше най-близък в младостта си. 

Героят на Цветан Чолев - Огнян смаза от бой полицая Павлов (Горан Иванов), когото Денис Топал и хората му смятат за предателя на Борис Донков 

В първия сезон на "Братя" Денис беше "лошият", но в желанието си да преоткрие любовта на любимата си жена, той скъса с миналото си и с престъпния бизнес, за да стане "добрият" Драгомир Донков. Но дори и скъпата на сърцето му Лора не му даде втори шанс и принуден от обстоятелствата той отново бе завладян от демоните, тласкащи го към отмъщение и саморазправа с хората, които му отнеха щастието и близките.

Човекът, който никога не предаде Денис Топал е неговият верен бодигард Оги - готов да влезе в огъня, за да предпази боса и да въздаде правосъдие от негово име. Оги гледа лошо, не е многословен, разбира се с шефа си само с едно кимване и с поглед, но той е човекът, който смила от бой предателите и враговете на Денис Топал. И никак не е случайно, че в ролята на гарда Оги е каскадьорът и ММА боец Цветан Чолев, по прякор Върколака. Страховитото му прозвище в живота и опитът му като каскадьор в много холивудски екшъни очевидно са наклонили везните продуцентът на "Братя" Красимир Ванков да покани Цветан Чолев в сериала за малката, но съществена роля на Оги.

Ролята на Чолев в криминалната драма е такава, че той не се усмихва или го прави само в краен случай. Но пък в живота Цветан раздава щедро усмивки и обича да се забавлява.

Така например актьорът прояви свежо чувство за хумор и в профила си във фейсбук сподели серия от любопитни снимки, озаглавени "Из "Вътрешния свят на един охранител".

Всъщност Цветан Чолев е единственият участник в "Братя", който играе себе си. "До „Братя” имах няколко проекта на Краси Ванков, в които участвах като епизодик и в един момент те ми се обадиха и ми казаха: „Имаме конкретна роля за теб, която ще ти допадне – като визия, като манталитет и като характер”. Така стигнах до „Братя”. Аз дълги години съм работил като охрана, така че не беше много трудно да вляза в ролята. По-скоро играех себе си в доста голяма част от времето", бе откровен Цветан Чолев в интервюто, което даде преди време на Lupa.bg.

"Ролята на Оги на мен лично ми е малко по-сложна, въпреки че е нещо, което съм работил в действителност. А тя е по-сложна от кинаджийска гледна точка, защото трябва да покажеш на зрителя вътрешния си свят без думи. Понякога си правя майтап с режисьора и с оператора и ги питам: „Хванахте ли ми вътрешния свят?“ буквално ти трябва да го пресъздадеш само с физиономията си, без много приказки. И трябва да покажеш на драгия зрител какво мисли този човек в този момент и то даже не с физиономия, а с очи. Оги не е многословен. Зрителите не му знаят историята на този човек", коментира ММА боецът пред Lupa.bg.

"Пред очите им се развива историята на Драго, на Борис, на Лора. В един момент той хем е гард, който е като антураж, но пък от друга страна присъства до Денис постоянно по един или друг начин. Даже и да го няма той пак е там. Това е трудното на Оги. Кой е Оги, защо е там, какви са чувствата му спрямо Драго. И отговорите на тези въпроси аз трябва да ги дам само с лицето си. На позицията, която Оги заема – той не е само бодигард, той е и приближен за по-доверени неща, той също е човек, който разсъждава. Оги също е човек, който има някакъв морал и някои неща не му допадат. И не иска да ги направи. И това нещо също трябва да го покажеш", разкри психологическата кино игра Цветан Чолев.

Цветан Чолев заедно с Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов

Каскадьорът сподели, че би искал в сериала да има малко повече екшън - желание, което явно сценаристите на "Братя" са изпълнили във финалните епизоди на втория сезон.

"Предполагам, че и на зрителите би им харесало повече, ако има повече екшън ще е много по-интересно и ще е много по-зрелищно и визуално ще се възприема по-добре от хората. От страна на каскадьора, не на актьора, ми липсва тази динамика – да има нещо по-живо, по-избухващо на екрана, но все пак сме крими сериал, а не тотален екшън", коментира преди време Цветан Чолев пред Lupa.bg.

Владимир Михайлов и Цветан Чолев изградиха отлична връзка като шеф и гард в сериала "Братя"

Като човек, който дълги години е работил като бодигард, каскадьорът обясни какво е специфичното в отношенията между шеф и гард: "Основното е да има доверие и уважение от двете страни, защото говорим за хора, които са на високо ниво, за които по един или друг начин има опасност за живота. И ако този човек не ти се довери, когато му кажеш „Няма да излезеш през тази врата, а ще излезеш през друга” или „Мини от другата страна на колата”, когато аз му кажа откъде да мине – той трябва да ми се довери, че наистина трябва да мине оттам или да направи даденото нещо, защото това е в негов интерес и за негова безопасност. От тази гледна точка нареждаш на шефа си какво да прави. От друга страна ти трябва да уважаваш шефа си, защото все пак той ти е шеф и не можеш да си правиш всякакви волности. С течение на времето се получава тази специфична връзка между гард и съответния шеф."

Снимки: Личен фейсбук
профил на Цветан Чолев