Огнеборци овладяха пожарите в Западна и Северна Турция

Новини
18:43 - 18 Август 2024
580
Огнеборци овладяха пожарите в Западна и Северна Турция

Турските пожарникари овладяха два големи горски пожара, които горяха в продължение на три дни, като очакват да потушат още няколко пожара в страната, съобщи днес турският министър на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ, цитиран от Ройтерс.

Пожарите в Измир, Западна Турция и Болу, Северна Турция, избухнаха в четвъртък вечерта и пожарникарите се борят с тях оттогава. Министър Юмаклъ посочи, че противопожарните сили са на път да потушат пламъците напълно. Малкият пожар, избухнал в квартал Урла в Измир вчера, също е под контрол, посочи той, предаде БТА.

Пожар в квартал Мендерес в Измир, както и в окръзите Айдън, Маниса и Ушак в Западна Турция и Карабюк в Северна Турция продължават да горят. Самолети, хеликоптери и други превозни средства пристигнаха на място, за да потушат пламъците и са „близо до овладяването им".

Турските власти предупредиха за висок риск от възникване на горски пожари в Северна и Западна Турция в следващите няколко дни заради високите температури, ниската влажност и силните ветрове.