Огнян Герджиков: „Няма такава държава” намеква за отричане на държавността

Партията ще смени името и логото си, убеден е професорът

Политика
10:07 - 08 Декември 2019
5245
Огнян Герджиков: „Няма такава държава” намеква за отричане на държавността

„Аз продължавам да смята, че най-малкото е спорно това, което е заявено за регистрация, като партия. В закона за политическите партии е казано да не се използват национални символи. На мен лично и наименованието "Няма такава държава" ме смущава. То намеква за отричане на държавността. Имам притеснение да има партия с такова наименование". Това заяви в предаването "Събуди се" проф. Огнян Герджиков по повод отказа на съда да регистрира партията на Слави Трифонов.

Това, което според мен ще стане, ще се наложи тя да си смени името и логото. Тогава няма да има проблем и да са добре дошли в политическия живот”, добави той.

Герджиков коментира препоръката на Венецианската комисия да се проверява работата на главния прокурор. "Има известна логика, но на свой ред се питам, а този независим прокурор, него кой ще го надзирава? Такива въпроси могат да се задават. Аз не знам в нашата история да е имало проблем с главния прокурор, а се смениха много”, така Герджиков коментира решението за създаването на ново звено - независим прокурор, който да разследва главния.