Окончателно: Фандъкова изгони "Капитолия" от Борисовата градина

Кметицата е готова за принудително събаряне на автокъщата и ресторанта в близост

Топ
16:54 - 13 Май 2022
3115
Окончателно: Фандъкова изгони "Капитолия" от Борисовата градина

Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина, съобщи столичната кметица Йорданка Фандъкова. 

След дълги съдебни спорове Столичната община окончателно е спечелила делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.

На 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от „ЕВРО-2007“ ЕООД и собственост на „МЕГА 2020“ ООД. В момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към принудително премахване.

Окончателно бяха спечелени и делата срещу „Софтрейд 2003“ ООД за премахване на 6 чадъра от метална конструкция с 6 стоманобетонни фундамента, които са незаконно построени на мястото на автокъщата.

По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като публична общинска собственост и извадени от капитала на „Софийски имоти“, които са ги отдавали под наем.