Октай се гаври с 14-годишна в Разград

27-годишният изверг блудствал с ученичката до Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“

Крими
11:09 - 23 Януари 2020
4189
Октай се гаври с 14-годишна в Разград

Само за пет дни полицията в Разград установи самоличността и успя да издири и задържи изверг, блудствал с ученичка. Престъплението станало в началото на декември 2019-а, информация за него обаче е подадена едва на 14 януари вечерта и то във фейсбук. Още на следващия ден, 15 януари, криминалистите в Разград са се самосезирали и са започнали разследване на случая.

В резултат на усилената работа в понеделник надвечер по обвинение за извършено блудство с 14-годишна ученичка е задържан 27-годишен мъж, предаде ekip7.bg.

С разпореждане на районния прокурор на Разград Любомир Георгиев, който е и наблюдаващ досъдебното производство, Октай З. е прибран в ареста за срок до 72 часа. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На извънредна пресконференция прокурор Георгиев и заместник-директорът на ОД на МВР-Разград комисар Константин Костов разкриха и подробности по случая.

Половото престъпление било извършено непосредствено до Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“ вечерта около 19.00 часа. Обвиняемият забелязал непознато момиче, което се прибирало само, и го заговорил с въпрос къде се намира автогарата в града. След това със сила извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление.

Мястото е избрано много сполучливо, тъй като районът е неосветен, няма камери за видеонаблюдение и движение на хора. Не е случаен и профилът на жертвата – сама ученичка.

Всичко това говори за наличието на предумисъл. В продължение на близо два месеца, включително и след извършеното блудство, обвиняемият често се е навъртал около училището с автомобил, съобщиха още Георгиев и Костов.

Районният прокурор уточни, че вече има събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че именно въпросният мъж е автор на престъплението. Жертвата го е разпознала, той самият също е направил самопризнания, макар и не много подробни.

Октай З. е неосъждан, няма нито една криминална регистрация до момента, работи в частна фирма в Разград, но не живее тук, пътува всеки ден от исперхските села, стана ясно още вчера. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Разследването по образуваното досъдебно производство ще установява и доказва дали има и други потърпевши от действията на Октай. На този етап са налице данни единствено и само за това, че е заговарял и други ученички. Работата по случая продължава като предстоят разпити на още хора.

На пресконференцията вчера прокурор Георгиев похвали полицията за бързата и професионална работа, като обърна внимание че се касае за издирване на първоначално неизвестен извършител и то на престъпление, станало преди близо месец и половина.

В разследването на случая са участвали служители на „Криминална полиция“, отдел „Разследване“ и Районно управление – Разград.

В отговор комисар Костов благодари за взаимодействието и помощта, оказани от Районната прокуратура. Изрични благодарности заместник-директорът на ОД на МВР отправи към гражданите, дали информация по случая, като посочи че процесът е бил двупосочен – имало и такива, които сами потърсили разследващите, за да съобщят какво им е известно за заподозрения.

Получавахме разнопосочни данни за това с какъв модел, цвят и регистрационен номер е бил автомобила му, всички те бяха щателно проверени и в крайна сметка се стигна до установяване на авторството. Нека хората бъдат спокойни, че човекът е задържан, каза още комисар Костов.