Олигофрен блудства с три момчета във Варна

Родителите на обвиняемия са разведени

Общество
16:34 - 09 Юни 2023
4833
Олигофрен блудства с три момчета във Варна

15-годишно момче със забавено развитие е обвинено в блудство с три момченца на възраст между 5 и 9 години. Младежът беше пуснат от ареста, след като Варненският окръжен съд измени мярката му за неотклонение.  

Родителите на обвиняемия са разведени и той живее с майка си и нейния приятел. Според заключенията на изготвените експертизи момчето е с умствена изостаналост, поведенческо и емоционално разстройство. Защитата му посочи, че предстои да премине на индивидуална форма на обучение, както и да бъде освидетелстван от психиатър. 

В съдебната зала присъстваха родителите на обвиняемия, които увериха, че ще направят всичко възможно синът им да бъде под постоянно наблюдение и контрол. Освен това контактът с пострадалия му племенник ще бъде временно преустановен, предаде Дарик. 

Според съда няма опасност 15-годишното момче да се укрие, тъй като и двамата му родители имат постоянни адреси. Деянията са с висока степен на обществена опасност, но целта на мярката е да не бъде извършено ново престъпление и да не се пречи на разследването, което може да бъде изпълнено и чрез надзор на родителите. Те се задължават да упражняват възпитателен надзор върху момчето и да осигурят явяването му пред разследващите органи и съда.