Оправдан от съда, Вальо Топлото подрязва храстите в Банкя (СНИМКИ)

Новини
13:48 - 09 Септември 2019
12721
Оправдан от съда, Вальо Топлото подрязва храстите в Банкя (СНИМКИ)

Бившият шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, подрязва храстите на вилата си в Банкя, научи Lupa.bg. Щастлив, че съдът го оправда, един от най-култовите клиенти на Темида се е оттеглил във вилното селище, в покоите на София. 

Топлото по традиция всяко лято се мести на вилата си, за да си отдъхва от напрежението по делата, но чак сега се е успокоил и в прекрасно настроение се е посветил на грижи за китния си двор. 

Адвокатът му пази в тайна дали прокуратурата ще протестира оправдателната присъда, но и двамата се надявали това да не се случи.

Lupa.bg припомня, че още когато започнаха делата срещу Валентин Димитров, в медиите се появиха информации, че той е махнал радиаторите си в мезонета в София и се отоплява на печка във вилата си в Банкя. 

В момента делата са запорирали всичките му сметки и Вальо Топлото нямал средства да стегне двуетажната си вила, която напоследък се амортизирала от зимните студове.

Съдът оправда Валентин Димитров, след като съдът сметна, че няма достатъчно доказателства Валентин Димитров да е извършил престъплението за над 4 милиона. Магистратите отказаха да дадат каквато и да е присъда на Топлото, позовавайки се на експертизите на специалисти. 

След заседанието прокурорите бяха видимо недоволни от решението на съда. Те още не се обявили публично дали ще протестират оправдаването.

През юни 2009 г. Вальо Топлото получи от СГС 14 години лишаване от свобода и конфискуване на цялото му имущество по обвинение за източване на близо 6 милиона лева от "Топлофикация". Освен това Димитров беше задължен от Върховния административен съд да плати 1.4 млн лв. данъци. Налогът се дължи върху доходи, които Вальо Топлото е получил от покупки и продажби на ценни книжа в спестовна каса в Куфщайн, Австрия, които не бил декларирал.

През декември 2010 г. Софийският градски съд го осъди на 3 години затвор за безстопанственост. Прокуратурата поиска той да бъде осъден на 10 години лишаване от свобода заради неправомерно изхарчените от 2003 г. до 2006 г. 2 млн. лв. за рекламни материали и представителни разходи.

Около 430 хил. лв. пък били похарчени лично за Димитров, твърдеше прокуратурата пред медиите, като са купувани синьо сирене, маслини и други скъпи храни, а служителка на дружеството била ползвана като чистачка в дома на бившия шеф на "Топлофикация". Друго обвинение срещу него беше за сключване на договор с частна фирма, която да събира вземанията на "Топлофикация". По него обаче Димитров беше оправдан. Вальо Топлото получи общо три осъдителни присъди.

Снимки: Агнес Методиева