Оранжев код за горещо време в Китай

Метеоролозите предупредиха гражданите да не участват в дейности на открито

Свят
13:35 - 25 Юли 2022
2047
Оранжев код за горещо време в Китай

Националният метеорологичен център на Китай съобщи, че "оранжевата тревога" ще бъде запазена поради високите температури в по-голямата част от страната.

В изявлението на центъра се посочва, че температурата ще надхвърли 35 градуса по Целзий през деня в провинциите Сисиан, Фучиен, Чангси, Хунан, Гуандун и Хубей, град Чунцин и автономния район Гуанши Куан, провинциите Гуику, Сисуан, Чангсу, Анхуей, автономния район Вътрешна Монголия и Синдзян-уйгурския автономен район.

Беше отбелязано, че температури, надвишаващи 40 градуса по Целзий, могат да бъдат измерени в някои части на провинциите Цянцзян, Фучен и Цянши и Синцзян-уйгурския автономен район.

Метеоролозите предупредиха гражданите да не участват в дейности на открито в горещите часове, а работещите на открито да правят чести почивки.

Предупреждението "оранжево" е второто най-високо ниво в 4-степенната система за предупреждение за горещо време в Китай. Предупрежденията се класифицират от високо до ниско като "червени", "оранжеви", "жълти" и "сини".