Осъдиха русенско джебчийки

Общество
16:03 - 03 Май 2023
1184
Осъдиха русенско джебчийки

Районният съд в Русе даде условни присъди на две жени, които откраднали портмоне от възрастен мъж, докато му помагат да слезе от автобус. Това съобщи Светлана Енчева от пресцентъра на Русенския съд.

Случаят е от 7-и април тази година. Пенсионерът Й. В. се возел по обед в автобус от градския транспорт на Русе. В джоба на якето си носел портмоне с документи и с 550 лева. В същото превозно средство били младите жени - на 25 и на 31 години, които са с начално образование, омъжени, безработни и неосъждани.

На спирка в кв. "Средна кула" възрастният мъж започнал да слиза. Двете жени го хванали за ръцете от двете му страни под предлог да му помогнат. Без да бъде забелязана К. К. бръкнала в джоба на Й. В. и взела портмонето му. Слезли от автобуса и се разделили. Секунди по-късно пенсионерът установил липсата на портмонето и се развикал, а двете жени побягнали. Свидетел ги догонил и задържал.

Първоначално те отрекли, но след това признали за престъплението и завели свидетеля до мястото, на което изхвърлили отнетата вещ. Възрастният мъж взел портмонето си и установил, че от него нищо не липсвало. На място пристигнали и полицейски служители, които отвели жените в районното управление, предаде БТА.

Двете жени се признали за виновни, като сключили споразумение с прокуратурата, одобрено от съда. Така те са наказани с условна присъда от шест месеца затвор с тригодишен изпитателен срок.