Още чакат експертизата за смъртта на единия от братя Галеви

Три седмици бавят резултатите

Новини
20:07 - 03 Юли 2023
3343
Още чакат експертизата за смъртта на единия от братя Галеви

Близо месец след внезапната смърт на Ангел Христов, познат като единия от Братя Галеви, и 3 седмици след погребението му все още не е готова ДНК експертизата на тялото му.

Това отговориха от окръжната прокуратура в Кюстендил на запитване на наш репортер.

“Не са готови заключенията на експертите. Обещали са, че ще ги изготвят в по-бърз порядък. Резултатите от ДНК експертизата ще ни позволят да снемем от издирване лицето, все още за него има заповед за издирване. Той е погребан на база на дактилоскопски отпечатъци”, каза говорителят на прокуратурата Мариана Сиракова.

На 3 юни шокиращо стана ясно, че е починал 54-годишният Ангел Христов. Според МВР и запознати той е починал предната нощ в имението си в село Ресилово, а според съобщението за смърт - на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница. Тя отрече при тях да е констатирана смъртта.

И тази мистерия продължава да стои неразгадана от разследващите. Служителката в община Дупница, която издала смъртния акт, забелязала, че личната карта на Христов е изтекла преди 5 г., но не било нейна работа да знае кой се издирва, нито е отговорна за изтекъл документ за самоличност.

Забелязала обаче, че фамилното име в съобщението за смърт, издадено от гастроентеролог от частната болница, е сбъркано, и върнала документа за поправка.