Още две седмици фирмите да подават декларации за такса "Смет"

Новини
12:54 - 15 Ноември 2021
1346
Още две седмици фирмите да подават декларации за такса "Смет"

Още две седмици фирмите и юридическите лица в София могат да подават заявления и декларации за определяне размера на такса "битови отпадъци“ за 2022 година според генерираното количество смет. До момента в Дирекция "Икономика и търговска дейност" на Столична община са подадени само 2827 декларации и 1059 молби.

Очаква се до края на месеца да бъдат внесени 5000 декларации и 2500 молби. Служителите на дирекцията ще работят с удължено работно време, информира зам.-кметът Дончо Барбалов.

"За поредна година не се променя размерът на такса „Смет“ в Столична община. Същият остава за граждани, същият остава и за бизнеса. И да призова бизнеса, че до края на месец ноември изтича срокът за подаване на декларации за тези от тях, които биха искали да заплащат на база количество генериран отпадък или да сключат директни договори с фирми. Всяка година хиляди бизнеси се възползват от тази възможност, дадена от общината. Нека да не изпускат срока 30 ноември за подаване на документите."

Също до 30 ноември собствениците на жилищни имоти трябва да внесат последната си вноска на такса битови отпадъци. След това ще започне начисляване на лихви.