Оставиха в килия алкохолика Ивайло, пребил майка си в Пловдив

Мъжът продължава да твърди, че не е посягал на никого

Общество
15:01 - 22 Декември 2022
1720
Оставиха в килия алкохолика Ивайло, пребил майка си в Пловдив

"Съжалявам за цялата ситуация, но не съм насилник и никога не съм упражнявал физическо насилие срещу никого.” Това твърди 48-годишният пловдивчанин Ивайло Булгуров, обвинен, че на 13 декември е пребил майка си Виолета Александрова. 

Според обвинението Булгуров се лекувал от алкохолизъм. Щом го пуснали от клиниката, решил да види как му се отразява пиенето и дали работата с психолози работи. Купил си етилов спирт, разредил го с вода и го изпил. Майка му обаче заподозряла, че пак е пиян, и скандалът започнал. Той обърнал масата, разкрещял се на жената и издърпал телефона й, за да го счупи. Миналия петък Районният съд го остави в ареста и той обжалва мярката си пред втората инстанция.

“Моля ви за по-лека мярка, за да мога да продължа лечението си. Баща ми също има проблеми с алкохола и това е причината за негативното отношение на майка ми към проблема с пиенето. Само да види алкохол, и почва да ми вика алкохолик”, обясни Ивайло Болгуров.

Адвокатът му Екатерина Бъндева поиска от съда да разпита съседа, при който се е укрила майката на Булгуров - Димитър Харизанов, както и да изиска от специалистите в УМБАЛ “Свети Георги” мнение как би се отразил арестът на лечението на клиента ѝ. Магистратите обаче не уважиха исканията ѝ и оставиха Ивайло Болгуров в ареста.