Освободиха турския тираджия, убил на пътя шофьора на снегорин в Монтанско

Новини
17:08 - 06 Февруари 2023
2207
Освободиха турския тираджия, убил на пътя шофьора на снегорин в Монтанско

Турският шофьор на тир, който в ранните часове в неделя причини катастрофа на международния път Е-79 в района на монтанското село Смоляновци, като удари снегорин и шофьорът на снегорина загина на място, е освободен.

Той беше задържан за 24 часа по Закона за МВР и след като този период изтече, вече е на свобода. Прокуратурата не е издала постановление за задържане от 72 часа, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР в Монтана.

От полицейската дирекция в Монтана уточниха, че сигналът за катастрофата е подаден в 03:43 часа на 5 февруари. При посещение на място полицаите установили, че поради движение с несъобразена скорост 36-годишен шофьор от Турция при управление на тир „Мерцедес Актрос“ с прикачено ремарке изгубил контрол над управлявания автомобил и причинил пътнотранспортно произшествие с насрещно движещия се товарен автомобил „Ивеко“, ползван за снегорин и управляван от 54-годишен мъж от село Смоляновци. При сблъсъка водачът на снегорина е загинал на място, а пробите за употреба на алкохол и наркотици на турския водач са отрицателни.