От ЦСКА потвърдиха информация на Lupa.bg: Ще строим нова база, терен вече има

Не очаквайте да изливат милиони, работим усилено по селекцията, увери един от шефовете в клуба - Филип Филипов

Топ
12:10 - 07 Май 2024
1589
От ЦСКА потвърдиха информация на Lupa.bg: Ще строим нова база, терен вече има

ЦСКА потвърди информацията на Lupa.bg, че клубът ще построи нова база, която да бъде използвана предимно от школата на тима. Вече е избрано място, където да бъде изградено съоръжението, но от клуба не желаят да разкрият точната локация, тъй като има много недоброжелатели, които пускат жалби.

В същото време базата в Панчарево ще продължи да съществува и ще бъдат направени подобрения и там.

Както нашата медия ви съобщи преди седмици, че новият собственик Валтер Папазки и придобил няколко декара край летище "София", където има намерение да изгради нова база за "армейците".

"Клубът ще работи в три направления, строи се новия стадион, базата в Панчарево се развива ще има нов терен и за ДЮШ ще бъде изградена модерна база за децата. Идеята е до две години да се изгради”, каза изпълнителният директор Стоян Орманджиев.

"Това, което имахме като идея за ДЮШ, не беше качествено. Това беше компромисен вариант. Влизаха коли, които не беше ясно дали могат и трябва да влизат. ЦСКА трябва да има база с игрища, общежитие, административна част, възстановяване, фитнес, затревено игрище, изкуствена трева. В Панчарево имаме много голям потенциал. Изгражда се ресторант и ще се направят подобрения за съблекалните, за да може там да се играе професионален футбол – Втора лига", допълни синът на един от големите ни съдии - Стефан Орманджиев, и внук на един от легендарните треньори на "армейците" - Стоян Орманджиев, на който е кръстен.

От ЦСКА ще внесат 28 милиона лева, които са предвидени в капитала на строежа на стадион "Българска армия" още другата седмица. Крайният предвиден срок за превода е февруари догодина, но "червените" ще го направят още сега.

"Каквото зависи от клуба, върви добре. Забавянето е от недоброжелатели. Крайният срок за довнасяне на 28 милиона в капитала е февруари, но тази сума ще бъде довнесена следващата седмица. До момента са внесени около 7 милиона. Виждате колко сериозни за намеренията за стадиона", каза изпълнителният директор Филип Филипов

"Бих искал да използвам възможността да честитя рождения ден на клуба. Да се надяваме, че ще обогатим тази история и инфраструктура. Искам да благодаря на всички, които ми честитиха рождения ден и бих искал да се извиня на всички, които съм обидил в социалните мрежи. Искам да успокоя цялата армейска общност, че стадионът ще бъде построен. Не е случайно, че сме стигнали толкова напред с ремонта. Николай Веселинов е човекът, който е жалбоподател. Ние имаме решение в наша полза. Той е незаинтересована страна в случая. Неговата жалба е недопустима и се надяваме, че съдът ще предприеме необходимите мерки. Ние продължаваме да работим", сподели Орманджиев.

"Искам да благодаря и на семейство Ганчеви за тази една година и два месеца, в които работихме заедно. Благодаря им като цесекар за това, което направиха за клуба. Много от вас виждат върха на айсберга, но отдолу има много повече работа, която се върши.

Имах в началото на годината една командировка с Дани Ганчев, с когото работихме много повече на дневна база. Видях как той защитава интересите на клуба. Те безвъзмездно преотстъпиха своите акции. Този период на преотстъпване стана плавно. Досега акциите бяха разделени. Към днешна дата всички акции ще бъдат в националния фон за култура и изкуство, а Христо Стоичков запазва останалите си акции. Христо Стоичков със сигурност запазва своето процентно съотношение в клуба.

Одит сме длъжни да правим всяка година и той е свързан с лицензирането ни в УЕФА и България. Това са данни, които трябва да се следят. Финансовият феърплей става все по-стриктен. Наясно сме с процесите.

Моделът на управление в клуба – заедно с Филип Филипов ще сме изпълнителни директори. Той ще бъде отговорен повече за спортната част, докато моята отговорност ще бъде повече към административната част. За нас идеята е селектирането да не бъде от един човек – главен скаут, а да има одобрение от три страни. От една страна да бъде треньорът, от друга страна да е скаутското ниво и ние с Филип Филипов да участваме в този процес. Решението ще бъде на треньора. За нас е важно ЦСКА да има стил и разпознаваема игра", каза още Стоян Орманджиев.

И допълни: "Събитията, които се случиха със смяната на собствеността, бяха доста изненадващи и спешни. Притиснати сме от времето. Наясно сме с процесите в клуба. Когато човек има експертизата и контактите, нещата стават бързо. Стамен Белчев е треньорът на ЦСКА с неговия екип. ЦСКА е притегателна сила за много футболисти, но не трябва да се избързва. Прибързаните решения често водят до лош резултат.

Смятаме, че Стамен Белчев е подходящ да се интегрират младите футболисти от школата. Вторият ни отбор в Трета лига се представя много добре. Работата му е видима. С Филипов поемаме пълната отговорност да си създадем екип. Търсете отговорност от нас. Имаме пълна подкрепа. Надяваме се да нямаме силен човек, а да имаме силен клуб. Има интерес към футболисти на ЦСКА, но няма конкретна оферта. За нас като клуб е важно да имаме здрави мачове.

Мачовете ни с Ботев и Левски са богатство за български футбол. Има и мачове, които са мъка. Най-лесното е да кажем – 10 отбора с по 4 мача. Трябва да се даде конструктивно мнение. Майкъл Естрада е футболист, играл на Световно първенство. Той идва тук и тренировъчното му темпо е майка бута количка в парка. Той беше дошъл тук като на почивка. Това го превръща в трансферно разочарование.

Това не поставя по никакъв начин качествата му. Не трябва да се бърза с избора. Имаме футболисти, които са сметнали, че са дали необходимото за ЦСКА. Такива футболисти няма нужда да ги задържаме.

С всички футболисти с изтичащи договор са проведени разговори. Всеки един от тях е склонен да преразгледа това предложение. Огледали сме се в състава, който имаме и оттам нататък ще преценим как ще го допълваме.

Имаше футболисти, на които им се просълзиха очите, когато говорихме за подновяване на договора. На 33 години е и е вратар – чужденец.

Ще се гледа самата позиция на футболиста, защото искаме балансиран състав. Има футболисти, които са с претенции да бъдат титуляри, но в ЦСКА това няма как да стане. Играчите виждат нашето отношение и сигналите, които им подаваме.

Дали се казва Саша Илич, Нестор Ел Маестро, Любо Пенев, Стамен Белчев или така нататък, ние сме винаги за треньора. ЦСКА трябва да играе доминиращ и атакуващ футбол. Имаше опровергаване на всички имена на треньори, които се свързваха с клуба. В момента офисът ни е в Litex Towers и търсим офис, който да е просторен.

Разделяме се с фамилия Ганчеви в много добри отношения. Факт е, че се разделихме много бързо. В следващите дни ще излезем с прессъобщение за погасените задължения към НАП. Няма разсрочвания или нещо друго – задълженията са нула лева.

Когато се прехвърлят акции между партньори, взаимоотношенията се изчистват. Особено когато става дума за сериозни хора. Не сме някакви глупаци да си бутнем стадиона и да останем без стадион.

Не съм толкова запознат с промените, които се взимат в народното събрание. Факт е, че това решение се взе много бързо и единодушно. Дай Боже такива решения да се взимат, когато става дума за детски болници и градини. Това е прибързано решение, което повече ще донесе вреди, отколкото ползи. Всеки който има желание да рекламира в ЦСКА, е добре дошъл. Склонни сме да преговаряме. Работим за придобиването на наша LED система, която да се ползва на националния стадион и после на нашия стадион. Това ще привлича повече рекламодатели. Смятаме, че ЦСКА е притегателна сила и тепърва тук ще има разговори. За Мишо Александров нито мога да потвърдя, нито мога да отрека.

ЦСКА е отворен за всички работещи хора, а за цесекари още повече. Ако клубът се е капсулирал, трябва да излезе от тази капсула. Говоря за легенди и хора, дали на клуба. Трябват ни хора, които да вършат работа, а не да имат представителна функция. Марката ЦСКА си има много посланици по света. Тази година по-скоро подготовката ще е в България, за да си спестим всички тези логистични проблеми. Тази година паузата е малко по-голяма. Имахме футболисти с проблеми с визите. Ще опитаме да си го направим малко по-лесно", заяви Орманджиев.

На пресконференцията стана ясно как ще бъде правена селекцията в ЦСКА от сега нататък. Изпълнителният директор Стоян Орманджиев заяви, че ще се привличат играчи при консенсус в три направления. Ще бъде създадено скаутинг звено, което ще бъде едно от тях, като след това ще се търси мнението на старши треньора и след това двамата изпълнителни директора.

"Старши треньор, скаутинг отдел и двамата изпълнителни директори. Това са трите звена, които ще решават за селекцията. Собственикът няма да решава нищо по тези въпроси. Идеята е селектирането да не е от един човек", каза Орманджиев.

"В момента водим разговори. Не само за играчи, а и за назначения на хора в клуба. Когато има нещо ясно, то ще излиза от клуба. Ще задържим нужните футболисти за отбора. Ще решим кой да е треньор следващия сезон след края на този. Стамен Белчев има поставена цел - класиране за Лига Европа", каза Филип Филипов.

Изпълнителният директор заяви, че не трябва да се очаква, че новите собственици ще изсипят милиони, а ще се следва определен план.

"Семейство Ганчеви трябва да коментират своите решения. Тяхното оттегляне беше изненадващо за нас. Клубът ще се следва определен план, за да можем, да изградим стойностен отбор. Ако си мислят хората, че ще се изсипят милиони - не е вярно. Искаме да имаме футболните аргументи да станем шампиони на България. Клубът е обезпечен финансово. Дали ще бъде увеличен бюджетът зависи от нуждите на клуба", каза Филипов.