От ММС не са съгласни стадионите „Септември“ и „Юнак“ да преминат към Столична община

Актуални новини
19:17 - 25 Април 2024
2140
От ММС не са съгласни стадионите „Септември“ и „Юнак“ да преминат към Столична община

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено от страна на Столична община за намеренията й да придобие в собственост СК „Септември“ и стадион „Юнак“, като за стартиралата процедура и приетия от Столичния общински съвет доклад, от ведомството не е търсено становище във връзка с взетите по тях решения.


Поради липсата на ясно изразени мотиви за необходимостта от придобиването на въпросните имоти и яснота относно бъдещото им управление, ползване, поддръжка и модернизация, Министерството на младежта и спорта изразява несъгласие посочените имоти да преминат в собственост на Столична община.


Припоняме, че по-рано днес Столичният общински съвет (СОС) одобри доклад относно безвъзмездно прехвърляне от държавата на Столична община на правото на собственост върху недвижими имоти в районите "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец". С одобреният днес на сесия доклад СОС разрешава на кмета Васил Терзиев да започне процедура по прехвърлянето.


Докладът е внесен от Терзиев заедно с председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров и председателите на комисиите по спорт и икономика – Димитър Шалъфов и Прошко Прошков. В доклада те предлагат Столична община да стане собственик на комплекс "Герена" и стадионите "Георги Аспарухов", "Септември" и "Юнак".