Отцеубиецът Ангел счупил гръбначния стълб на баща си в Димитровград (ОБЗОР)

27-годишният мъж скачал върху гърдите на Димитър

Общество
20:13 - 29 Март 2023
3905
Отцеубиецът Ангел счупил гръбначния стълб на баща си в Димитровград (ОБЗОР)

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 27-годишният Ангел Георгиев, обвиняем за убийството на 71-годишния си баща. Тя му бе наложена от съдия Стратимир Димитров от Окръжен съд – Хасково днес, пише Haskovo.NET.

На 23 март 2023 г. между двамата мъже възникнал битов скандал в дома им на булевард „3-ти март“ в Димитровград.

Според запознати, те се скарали, тъй като синът искал пари от баща си Димитър. При спречкването младият мъж нанесъл побой на татко си, който същия ден бил настанен за лечение в болница, където починал на 26 март.

При разглеждане на мярката за неотклонение на Ангел стана ясно, че той е нанесъл удари по лицето и тялото на татко си. Възможният механизъм на увреждане е скачане с крака върху тялото, което е довело до пречупване на гръбначния стълб и последвала смърт.

Пред разследващите заявил, че не си спомня, въпреки че след нанесения побой е разказал на близките си и дори сам отишъл в полицията.

Защитникът на обвиняемия – адвокат Ангел Ангелов поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест. Юристът представи медицински документи пред съда и обясни, че обвиняемият е болен и поиска да се назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали здравословното му състояние няма да се утежни в ареста.

Обвиняемият заяви, че има възпаление на половите органи и получавал силни болки. Дори ходел за лечение и изследвания в Германия, където живеела и 19-годишната му приятелка.

В крайна сметка съдия Димитров отхвърли искането на този етап, тъй като прецени, че от представените медицински документи става ясно, че заболяването не е животозастрашаващо.

Пред съда обвиняемият Ангел се разплака няколко пъти. Заяви, че винаги искал добро за семейството си. Имал мечти и искал да върви напред. Не бил лош човек и винаги помагал на хората. „Обичам баща си. Нямам такива намерения“, каза синът.

Прокурорът по делото Павел Жеков настоя обвиняемият да бъде оставен в ареста. Изтъкна, че по делото има данни, че и преди Ангел е имал агресивно поведение към баща си.

В крайна сметка съдия Димитров уважи искането му. Според магистрата, по делото липсват преки доказателства, че Ангел е убил баща си, но има достатъчно косвени. Освен това прецени, че има опасност той да се укрие и извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 3-дневен срок.