Откриват изложба с творби на пияните Ани и Явор, убити на пешеходна пътека

Новини
13:10 - 10 Септември 2024
1683
Откриват изложба с творби на пияните Ани и Явор, убити на пешеходна пътека

На 16 септември от 18:30 ч. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 в София ще бъде открита благотворителната изложба с творби на Ани и Явор "Ключът е любовта: Отвъд видимото“. Това е втората изложба, създадена да продължи наследството на Анна-Мария Малчева и Явор Стоянов, чийто живот беше отнет на 8 май 2023 г., докато пресичаха почерпени с алкохол пешеходна пътека на столичния бул. "Сливница“, и първото официално благотворително събитие за Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта“.

Входът за изложбата е свободен, с възможност за дарения в подкрепа на фондацията. Изложбата ще бъде отворена за посетители до 22 септември. Всеки ден между 16:30 и 18:30 ч. посетителите на галерията ще имат възможност да се срещнат с представител на Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта“, който ще ги запознае както с творбите от изложбата, така и с настоящите и бъдещите инициативи.

Изложбата "Ключът е любовта: Отвъд видимото“ отваря една нова врата към непоказаното досега изкуство на Ани и Явор. Отвъд палитрата и обектива, отвъд кадрите, цветовете и формите, които може да анализира човешкото око. Ще ви представим творби, които могат да се видят само със сърцето.

Откриването на изложбата ще бъде подкрепено от известни личности от културния и обществения живот на България, които припознават каузата на Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта“ – писателят и психолог Радослав Гизгинджиев, журналистът и общественик Ива Дойчинова, Лилия Йотова – изпълнител на арфа, актрисата Дениза Павлова, Боян Бочев – журналист, Андрей Арнаудов – продуцент, телевизионен водещ и съосновател на Сдружение "Движение за национална кауза“ и Bulgaria Wants You, журналистът Милена Златкова, Кирил Петров – актьор и журналист, предприемачът Йордан Жечев и Димитър Илиев – преподавател в НСА "Васил Левски“, сектор Автомобилен и мотоциклетен спорт.

На откриването на изложбата ще бъдат представени и част от бъдещите инициативи на Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта“. 

Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта“ е учредена в обществена полза с мисия, насочена към подкрепа и насърчаване на развитието на таланти при децата, подрастващите и младите хора в областта на изкуството, и поставя фокус върху пътната безопасност и формирането на чувство за отговорност на пътя, защото войната по пътищата ежедневно и безжалостно отнема човешки животи – животи тъй ценни, които бихме могли да опазим.

Цели на благотворителната изложба:

- Да се даде възможност на повече хора да се докоснат до изкуството и душевността на Ани и Явор

- Чрез предлагане срещу дарение на репродукции от творбите на Ани и фотографиите на Явор, както и чрез дарения от благотворители, да се съберат средства за подпомагане дейността на фондацията

- Да се повиши осведомеността за каузите и целите на фондацията;

- Да се привлече широка обществена подкрепа.

"След голямата подкрепа, която получихме на първото събитие в памет на Ани и Явор – "Ключът е Любовта: Светът през очите на Ани и Явор“, което се проведе тази пролет, сега с нетърпение ви очакваме отново да споделим този специален момент заедно", заявиха организаторите на събитието.