Отнеха имущество за 500 бона на Чолата и Милянкова  

Актуални новини
11:50 - 18 Март 2019
2406
Отнеха имущество за 500 бона на Чолата и Милянкова
 

Софийският апелативен съд (САС) отне имущество на бизнесмена Росен Чолов-Чолата и бившата му приятелка актрисата и моделка Ирена Милянкова на обща стойност 547 507 лв. Това стана след иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Бизнесменът е осъден да заплати на КПКОНПИ 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи.

През 2013 г. Чолата бе привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция и стана подсъдим за сводничество и проституция. В началото на тази година спецсъдът осъди Росен Чолов  и 23-годишна бивша моделка на 3 години условно за това, че са се сговорили да набират хубави момичета за сексуслуги.

С решението на САС пък от Чолов и звездата от „Под прикритие” се отнема левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София. Имотът не подлежи на отнемане, тъй като е купен с банков заем.

Изчисленията на инспекторите на КПКОНПИ, които са потвърдени от съда, показват, че през целия проверяван 10-годишен период Чолов и Милянкова, с която е живеел на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит.

След 14 години съжителство и четири деца Ирена Милянкова си тръгна завинаги от Росен Чолов преди няколко години. По същото време започнаха и делата срещу него.