Отстъпление: Настимир се отказа от изборите

"Волт" ще подкрепи кандидати на ПП

Новини
10:55 - 23 Септември 2024
2473
Отстъпление: Настимир се отказа от изборите

Партия "Волт" няма да участва на изборите на 27 октомври, а ще подкрепи кандидати на ПП. Това е решено на последното заседание на Политическия борд на политическата формация.

Партията няма да регистрира свои листи.

"Волт е отговорна политическа партия, която знае кога трябва да направи крачка назад в името на принципите и ценностите, които сме заявявали и отстоявали", изтъкват от партията.

Според тях обединението и конкретните действия срещу "завладяната държава" са въпрос на самосъзнание, а не на коалиционно споразумение, избираеми места и субсидия. Те посочват, че разпиляването на гласове в тази ситуация работи единствено за статуквото.

От "Волт" изтъкват, че правото на глас е основно демократично право, което всеки български избирател трябва да упражни на 27 октомври. Негласуването и опцията "Не подкрепям никого" според тях са опции, които работят само за партиите и коалициите, които използват купени, корпоративни и зависими гласове.

Политическият борд на "Волт" препоръчва на своите членове и симпатизанти да подкрепят преференциално кандидати на "Продължаваме промяната".

В началото на септември стана ясно, че партия "Волт" е решила да остане извън коалицията ПП-ДБ.