Овчаров: Опозицията в БСП бетонира Корнелия Нинова

Кирил Добрев и още няколко души се подиграха с колегите си, заяви бившият министър на енергетиката

Новини
21:25 - 06 Февруари 2023
4402
Овчаров: Опозицията в БСП бетонира Корнелия Нинова

"20 души, сред които Кирил Добрев, не се регистрираха на пленума на БСП, за да провалят кворума и се подиграха с колегите си. Аз съм изключително разочарован от вътрешната опозиция в БСП. Тя бетонира Корнелия Нинова начело. Начинът, по който се идентифицира тази опозиция, ги прави смешни. Те не предлагат нищо ново, нямат идея", заяви бившият министър на енергетиката и член на БСП Румен Овчаров.

„Новото ляво не е нито ново, нито ляво обединение. Това са предатели, които късат месо от БСП. Тези хора са само нули, единицата е БСП. БСП трябваше да подготви новия конгрес и да се види какво ще е новото ляво преди изборите“, подчерта той.

„БСП през последните няколко месеца доста ясно реализира лява политика и се видя, че тя може да го прави. Това са леви неща и никой няма право да твърди, че БСП не е лява партия“, изтъкна пред БНТ Овчаров.

Той припомни, че БСП предложи единствената възможна формула за изход от политическия блокаж.

„Защо ПП и ДБ не можаха да надскочат вътрешнопартийните си линии и да дойдат на лидерската среща да се състави експертно правителство, което да ни извади от кризата? Ако не излезем от този коловоз и не променим модела за съставяне на правителство, ще отидем на нови избори“, прогнозира Румен Овчаров.