Пак гавра! Съдът пожали изверг, разбил черепа на жена си

41-годишният Борислав Николов се отърва с 12 години за зверството

Крими
18:34 - 27 Септември 2019
2976
Пак гавра! Съдът пожали изверг, разбил черепа на жена си

Поредна гавра на Темида! Варненският окръжен съд пожали 41-годишния Борислав Николов, който умишлено умъртвил съпругата си, като убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин.

Според НК, престъплението е тежко, умишлено и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна. Двама от роднините на пострадалата бяха конституирани като граждански ищци и предявиха иск за по 100 000 лв. всеки за нанесените неимуществени вреди.

Делото приключи в един ден, след като в разпоредителното заседание съдът одобри искането на защитата на подсъдимия то да бъде гледано в условията на съкратено съдебно следствие. Пред 5-членния състав на съда Борислав призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза.

В този случай съдът е задължен да намали с 1/3 размера на постановеното наказание. Така присъдата на Борислав Николов от 18 години лишаване от свобода беше намалено до 12 години. Убиецът трябва да изтърпи наказанието при първоначален строг режим.

Ще трябва да заплати на роднините на жертвата и обезщетение за претърпените неимуществени вреди на обща сума от 100 000 лева, ведно със законната лихва върху нея, считано от деня на убийството до окончателното й изплащане.

Борислав и съпругата му били женени от няколко години, като през цялото време бракът им бил съпътстван от скандали. Първият побой бил само няколко дни след сватбата им през ноември 2013 г. По свидетелство на съседи, при един от тях Борислав счупил с чиния носа на Кремена. При друг случай двамаата били задържани за неморално поведение в Аспарухово, където шокирали летовниците с бурен секс на плажа.

Съпругът е бил предупреждаван многократно с писмени протоколи по закона на МВР и за агресивното си поведение, спрямо 40-годишната Кремена. За проблемите в брака си жената споделяла с родителите и брат си, подавала и жалби в полицията. Брачният живот, изпълнен с побои, физическо и психическо насилие над жертвата, довел до решение за разтрогването му.

Съпрузите подали молби за прекратяване на брака си на 8 февруари,т.г. Бракоразводното дело било насрочено за 26 февруари 2019 г. във Варненския районен съд – само ден след убийството на Кремена.

Заради физическото насилие, което Борислав упражнявал системно над Кремена, родителите й се тревожели за нея и баща й  настоявал тя да му звъни всяка сутрин до 10 часа. На 24 февруари, около 16,15 часа Борислав се обадил на Кремена и поискал да говори с нея във връзка с предстоящия развод и пристигнал в апартамента в 17 часа.

Около 19 часа разговорът прераснал в скандал и Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата й в стената на хола, докато счупил черепа й в ръба на комина, удрал я с всякакви предмети, които му били под ръка. Започнал и да я души. Писъците на младата жена били чути от съседите им. Около 20,20 часа Кремена успяла да се откопчи и поискала помощ от хазяите си.

Окото, устата и носът й били подути и окървавени. Хазяинът слязъл и предупредил Борислав да спрат скандала и Кремена се върнала в жилището. През това време насилникът повикал майка си, за да му помогне да се изнесе, като взел лични вещи, телевизора и лаптопа и напуснали апартамента с такси. След тръгването им Кремена заключила входната метална врата и пуснала резето, след което припаднала.

На следващия ден след 12 часа майка й я потърсила по телефона и след като не успяла да се свърже, към 14 часа отишла в жилището. Никой не отворил на позвъняванията й и тя подала сигнал в полицията. След влизане в апартамента през балкона, тялото на Кремена било намерено в една от стаите. Масата в хола била обърната, имало и счупени предмети. Извършената аутопсия показала, че причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка.

Установени са множество кръвонасядания по цялото тяло, получени при удари със или върху твърди тъпи предмети. Окръжната прокуратура във Варна поиска наказание доживотен затвор и след редукция Борислав Николов да изтърпи в затвор при строг режим между 20 и 30 години затвор.

След произнасянето на присъдата от прокуратурата заявиха, че ще я протестират пред Апелативния съд и ще настояват за искания от тях завишен срок на наказанието.