Пак погнаха русенци заради фалшиви декларации

Двама мъже са пременили КПП-та, без да са имали основателна причина, посочват от полицията

Общество
13:25 - 05 Май 2020
1144
Пак погнаха русенци заради фалшиви декларации

Две досъдебни производства са образувани за посочване на неверни данни в декларации за преминаване през КПП-та в Русе, изградени във връзка с извънредното положение, съобщиха от МВР.

В понеделник, при извършваните проверки от служители на ОДМВР - Русе на предоставени от граждани декларации за преминаване през КПП-та е било изяснено, че двама русенци са посочили неверни обстоятелства в попълнените от тях документи и са преминали без основателна причина.

Двамата са от град Русе, единият на 50 г., а другият на 19 г., като и двамата са преминали на 28 април. Образувани са досъдебни производства.

Досъдебно производство за неспазване режим на карантина от русенец е било образувано в Първо РУ. В понеделник, около 11.10 часа, служители от Първо РУ, съвместно с представител от училищното здравеопазване към Община Русе, са извършили проверка на адрес на ул. „Шипка“ Русе, посочен като местопребиваване на 46-годишен мъж, за когото има издадено предписание за поставяне под карантина от РЗИ-Русе. Той обаче не е бил установен на адреса, като е изяснено, че го е напуснал. Констатираното от екипа е документирано и по случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 355 от НК, по описа на Първо РУ.