Пак "машинен" скандал: Свършиха разписките от вота

Изборните уреди "гълтат" бележките, електоратът е бесен

Политика
17:03 - 14 Ноември 2021
2583
Пак "машинен" скандал: Свършиха разписките от вота

Машини "гълтат" разписките от вота на стотици избиратели в цялата страна, алармираха и гласоподаватели, и застъпници на политически сили пред Lupa.bg. В последните часове от двата национални избора - за Народно събрание и за държавен глава, сериозно са зачестили сигналите за проблеми не с вота на уредите, а с "боновете", които издават те и които трябва да се пуснат в урните.

На места самите рула са свършили и отнема техническо време за секционните комисии да "заредят" с нови, а на други машината просто отказва да "изплюе" ценната гланцирана хартия, която след това ще се ползва и за ръчно броене там, където това е разписано като контролно преброяване.

"Цял ден чета за някаква жена където си е изяла разписката от машината, а моята я изяде. Машината и никой от комисията , нито от техническите лица от фирмата взела милиони можа да ми каже какво да направя. Няма опция за повторен печат, а дори на май - простите касови апарати има , а при заповед на се броят разписките ръчно, моят глас невалиден ще е май. И какво правим сега?", пише възмутен и пловдивчанин на име Гаро Узунян. Заради неговото притеснение се самосезира и водачката на ИБГНИ в Пловдив-град Мария Капон, която допълни: 

"И после ще си задаваме въпроса как не излиза контролата? Росица Матева ??? Как се процедира в такъв случай?", като препрати питането си към ЦИК.