Пакети с кокаин спасиха контрабандисти от акулите

Тримата корабокрушенци се държали 7 часа за ценния товар в океана

Новини
22:15 - 02 Октомври 2019
2807
Пакети с кокаин спасиха контрабандисти от акулите

Контрабандисти на наркотици успяха да се спасят в тихоокеански води с плаващи наоколо акули, хванали се за ценните пакети с нелегална стока, съобщи флотата на Колумбия за Франс 24.

Тримата са заподозрени в контрабанда на 1,2 тона кокаин от Тумако за Колумбия. Лодката им била ударена от вълна в събота и е потънала, каза за АФП капитан Хорхе Малдонадо от Колумбийската работна група срещу трафика на наркотици.

Останали без плавателен съд, те прекарали във водата седем часа, хванати за пакетите с наркотик, докато бъдат спасени от кораб на колумбийската брегова охрана на около 30 морски мили от Тумако.

"Когато пристигнала бреговата охрана тези трима души са плавали върху материал, който по своите характеристики наподобявал наркотик", каза Малдонадо, цитиран от БГНЕС.

Мъжете били изведени на брега заедно с плаващите пакети, оказали се кокаинов хидрохлорид. Те са в добро здраве и ще бъдат изправени пред обвинения в наркотрафик. Издирването продължава за четвърти мъж, за когото мъжете казаха, че бил с тях.

Пристанището на Тумако е един от основните маршрути за наркотици, които излизат от Колумбия за Централна Америка и САЩ.