Пълен комплект медали за гимнастичките, Илиана в екстаз

Боряна Калейн достигна до три от четирите индивидуални финала

Спорт
19:24 - 18 Август 2019
4206
Пълен комплект медали за гимнастичките, Илиана в екстаз

Българският ансамбъл спечели титлата на три обръча и два чифта бухалки на турнира от веригата "World Challenge Cup" по художествена гимнастика в Минск Беларус. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха отлично съчетанието си и получиха най-високата оценка от 28.600.

На второ място завърши Беларус с 28.450, а трети се нареди Украйна с 28.100. Момичетата на треньорския тандем Весела Димитрова и Михаела Маевска взеха и бронз във финала на пет топки с 29.450. Толкова получи и ансамбълът на Русия, но той заслужи сребърното отличие заради по-високата си оценка за изпълнение от 8.75 срещу 8.65 на българките. Шампион стана Италия с 29.800.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е доволна от представянето на националните състезателки на турнира от веригата "World Challenge Cup" в Минск Беларус. Ансамбълът под ръководството на Весела Димитрова и Михаела Маевска спечели пълен комплект медали - златен на три обръча и два чифта бухалки, сребърен в многобоя и бронзов на пет топки. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн достигна до три от четирите индивидуални финала, където записа най-добро представяне с четвърта позиция на топка, както и до шесто място в многобоя.

"Златен и бронзов медал за българския ансамбъл на световната купа в Минск днес след вчерашния сребърен в многобоя! И днес българките бяха безгрешни и в двете си композиции! Изключително представяне на диамантите на Весела Димитрова на това състезание! Четири съчетания изиграни като за учебник, безгрешни, силни, артистични и зрелищни! Поздравявам отбора, Весела Димитрова и Михаела Маевска!