Пълни писти на Пампорово (СНИМКИ)

Спорт
16:15 - 29 Декември 2020
4998
Пълни писти на Пампорово (СНИМКИ)

Хиляди българи щурмуваха пистите на Пампорово в последните години на 2020-та, установи репортер на Lupa.bg. Зимният курорт е пълен със скиори и с родни туристи, които се радват на слънчевото и топло време в Родопите.

Високите температури размекнаха пистите, но въпреки това хората карат ски и се радват на възможността да отдъхнат. Размекнатите писти не се нравят на някои, които коментираха с хумор, че се намират на Пампоровските кални бани.

Еднодневната карта за възрастен за ползване на лифтовете в ски зоните в Пампорово и Мечи чал до 15 януари 2021 г. е 52 лева, а за 6 дни - 279 лева. За младежи и за пенсионери над 65 години цените са съответно - 42 и 222 лева. За деца от 7 до 12 години картите струват 24 и 165 лева.

Двупосочният билет за лифта в Пампорово струва 20 лева, за деца от 12 до 18 и за пенсионери е 16, а за деца от 7 до 12 години е 12 лева.

В курорта навсякъде подканват скиорите да слагат маски и да спазват дистанция. Осигурени са дезинфектанти.

„Хората ги умоляваме на практика да слагат маски, шалове, очила, за да са защитени. Ние нямаме кабинкови лифтове. И не считаме, че седалките могат да са опасни“, каза изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков.

По правилата на здравното министерство заведенията са затворени. Така обаче скиорите остават без тоалетна.

И туристи, и собственици на заведения апелират здравните власти да премислят въведените мерки и да ги променят.

Снимки: Агнес Методиева