Памперси на едро – струва ли си да пазаруваме

Здраве
16:32 - 02 Февруари 2022 (обновена)
2743
Памперси на едро – струва ли си да пазаруваме

Памперсите са неизменна част при отглеждането на едно дете. От първите му часове до около една годинка те се използват, за да бъде то сухо, чисто и да се чувства комфортно. Още първите памперси са били много скъпи, разходвали доста от семейният бюджет и затова много малко семейства са могли да си позволят да отглеждат бебето си с тях. 

Днес има богато разнообразие на различни производители. Най-предлаганите и най- търсените са тези за еднократна употреба. Те могат да се сменят навсякъде и по всяко време, но излизат и доста скъпо. При новородените те се сменят доста често. До двумесечна възраст едно бебе трябва да се сменя през 2-3 часа. От 2 до 6 месеца памперса се сменя на всеки 4 до 6 часа. При бебетата над 6 месечна възраст това се прави преди лягане, преди разходка или когато е необходимо.

Ако се замислите това са огромно количество памперси на месец, което означава и много големи разходи за тях. За да спестите можете да използвате памперси за многократна употреба. Тях обаче не можете да смените при нужда ако сте излезли на разходка например или сте седнали с други майки на кафе.

Хигиенни навици
Друг начин да спестите от памперси е да приложите метода наречен Естествена Бебешка Хигиена(ЕБХ). При него се създават хигиенни навици с помощта на звуци и жестове. Бебетата имат естествено вродени инстинкти и така както ни напомнят, че са гладни или им се спи така се научават да го правят и за физиологичните си потребности. Това също е добър начин да спестите от разходи за памперси, но не всяка майка би се заела с тази не лесна задача и би се лишила от удобството, което и предоставя използването на пелените.

Памперси на едро
Единственият вариант, който остава е да се купуват памперси на едро. За да прецените дали си струва вижте тези няколко варианта:

- Единият е да купувате пелени от специализирани борси за памперси. Там те се предлагат на едро и на по-ниска цена.

- Другият вариант е да следите промоциите в големите вериги магазини. Периодично памперсите са с намалени цени, от които можете да се възползвате и да се запасявате с по- големи количества.

- Можете да спестите като купувате по-голям пакет пелени. Pampers например предлагат модела „Active Baby 4 Maxi Mega Box“. При покупката му получавате 132 броя памперси на много по-ниска цена, отколкото ако купите стандартна опаковка.

- Най-лесният начин да пазарувате на едро и изгодно е да пазарувате в интернет.

Памперси.БГ е един от водещите сайтове за продажба на памперси. В него ще откриете много и различни модели на различни производители, съобразени с вашите нужди.

Периодично те предлагат промоции на някои от тях, от които можете да се възползвате и да закупите по-големи количества.

И ако още се чудите дали си струва да купувате памперси на едро за вашето бебе сметнете колко памперса са ви необходими на месец и колко ще ви струват стандартно. Посетете сайта Памперси.БГ, разгледайте предложенията и  цените им и ще се убедите, че с пазаруването на едро ще спестите повече.