Панайот Рейзи откри кампанията с циганско кръщене (ВИДЕО)

Бившият кмет на Созопол удари мощен кючек на партито, дари 500 лева на музикантите и още толкова – на младенеца

Ексклузивно
18:00 - 30 Септември 2019
21594
Панайот Рейзи откри кампанията с циганско кръщене (ВИДЕО)

Пореден ре(й)зил на Панайот Рейзи – бившият кмет на Созопол откри предизборната си кампания като водач на листата на СДС с циганско кръщене, на което удари мощен кючек.

Екс управникът на една от най-богатите общини в България се превърна в звездата на дивно ромско парти по повод въвеждането в православната вяра на невръстно ромче, докладва източник на Lupa.bg, очевидец на забавата.

За да се покаже като щедър пред потенциалните си избиратели на 27 октомври, Рейзи извадил хилядарка, която разделил между циганския оркестър, озвучил празника, и младенеца. „Това си е чисто купуване на гласове, 200 човека на кръщенката останаха много доволни от дълбокия джоб на бившия кмет и обещаха да гласуват за него”, обясни нашият източник, станал свидетел на хитрия предизборен ход на сваления със скандал кмет.

На 16 април Апелативният специализиран съд го изрита от кабинета в общината заедно с главния счетоводител на Созопол Златка Мусева. Двамата станаха обвиняеми през март за присвояване на средства в особено големи размери. Според съда те не са спазвали договори по ремонтни дейности на територията на община Созопол.

След това Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но прецени, че няма да се откаже от мандата си като кмет на морския град. В крайна сметка обаче спецсъдът го натири от поста.

Последно Рейзи влезе в новините с изненадата, че ще води листата на СДС за общински съветници в морската община. Регистрацията бе извършена в последния ден от срока – 24 септември. Втори в листата е общинският лидер на СДС Стоьо Недин. През годините Рейзи подкрепян от "Гергьовден", ССД, социалдемократи и т.н.