Папата раздаде първо причастие на всичките 250 деца в "Пресвето сърце Исусово"

Новини
11:39 - 06 Май 2019
3463
Папата раздаде първо причастие на всичките 250 деца в "Пресвето сърце Исусово"

Молитвата "Отче наш" запяха 250 деца в храма "Пресвето сърце Исусово" заедно с папа Франциск и множество от католически свещеници. Преди да получат първо причастие, папата призова малките, ако са се скарали с някого, да му простят, преди да пристъпят към важната стъпка на вярата.

След това Светият отец започна раздаването на първо причастие. Причастие трябваше да раздават и други свещеници в храма, тъй като е невъзможно толкова много деца да го получат лично от ръката на папата. Но това се случи - Светият отец лично раздаде първото причастие на всичките деца. "Нашият закон е любовта", каза папата на български и помоли малките да го повторят. 

Децата, които са обучавани дълго време за тази среща, участваха в обща молитва със Светия отец и му отвръщаха с възгласи, така както е прието в Католическата църква.

Малките са на възраст между 10 и 12 години и всички са преминали през изповед, преди да получат първото си причастие. Атмосферата в най-големия католически храм на Балканския полуостров е изпълнен с невероятна енергия, а децата са развълнувани от големия празник.

Децата са облечени с бели дрехи, специално ушити в Католическата църква.

Папата не просто прочете проповед, но и разговаря с усмивка с децата, които отвръщаха на всичките му въпроси през цялото време в храма.

Светият отец разказа на малките, че това не е тяхното последно, а първо причастие и трябва да се готвят за още много причастия в живота си.

"Исус е жив и е сред нас. Можете да го срещнете. Той не се вижда с очите, но се вижда с очите на вярата", каза Светият отец. 

Накрая папата отправи лично пожелание към питомците си: "Пожелавам ви винаги да се молите със същия ентусиазъм и радост, както днес".