Парадокс в Lupa.bg: Новият шеф на „Автомобилна администрация“ уволняван от Бойко Рановски

Политика
17:32 - 17 Февруари 2022
8126
Парадокс в Lupa.bg: Новият шеф на „Автомобилна администрация“ уволняван от Бойко Рановски

Инж. Георги Палагачев е новият  директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Той е бивш служител на ведомството. Бил е уволняван дисциплинарно от отстранения вчера Бойко Рановски, научи Lupa.bg от източници в Министерство на транспорта.

Уволнението на Палагачев е станало през 2018 г. При вътрешна проверка е установено, че е нарушил трудовата дисциплина, като е ходил на курс за повишаване на квалификацията. Веднага след освобождаването си обаче е върнат на работа. Не са ясни мотивите за това. Най-вероятно Рановски и бил принуден да го направи. По-непотвърдена информация зам.-транспортен министър се е застъпил за Палагачев. По-късно той бе направен и шеф на ДАИ-Пловдив.

Днес транспортният министър Николай Събев завоалирано обясни, че Рановски бил отстранен заради липсата на контрол на пътуващите из страната товарни автомобили. Дали това обаче е истинската причина? И дали Георги Палагачев е способен да реши този проблем?

През 2018 г. Ивайло Московски предложи на Бойко Борисов за изпълнителен директор на „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски. Той трябваше да замести Красимир Сребров, който почина след дълго боледуване. Преди да дойде в агенцията, бе началник на отдел „Пътна полиция“ в Националната полиция.