Париж обяви климатично извънредно положение

Макрон създава специален съвет за екологична защита

Новини
16:21 - 09 Юли 2019
1859
Париж обяви климатично извънредно положение

Париж обяви днес климатично извънредно положение, подобно на още много градове по света и на парламентите на Великобритания и Ирландия, предадоха Франс прес и БТА.

"Трябва да изпълним целите на Парижкото споразумение от декември 2015 г.", заяви Селия Блауел, високопоставен служител на парижкото кметство, която отговаря за политиката в сферата на околната среда.

Парижкото кметство заяви, че е взело решение за създаването на "Академия за климата", която ще има за цел безплатно да предоставя на младите хора информация по въпросите, свързани с околната среда.

Няколко месеца преди местните избори в Париж градоначалничката Ан Идалго и обкръжението й увеличават броя на екологичните проекти, отбелязва Франс прес. Кметството започна акция по озеленяване на столичните улици и площади и съобщи, че ще създаде "градски гори", за да противодейства на климатичните изменения и неблагоприятните последици от замърсяването.

Френският президент Еманюел Макрон също заяви наскоро, че положението с климата е извънредно и обяви в края на април, че създава специален съвет за екологична защита, припомня Франс прес.