Първа копка на парк "110 години Ботев Пловдив“

Спорт
16:00 - 10 Март 2022
1346
Първа копка на парк "110 години Ботев Пловдив“

Сдружение ПФК Ботев Пловдив и ПФК Ботев покани пловдивчани на церемонията по първа копка на Парк "110 години Ботев Пловдив“.

Събитието е на 12 март - деня, в който "жълто-черният" футболен клуб празнува своето основаване.

Церемонията ще започне в 11 часа на клубната база в "Коматево", а входът ще e от страната на централния паркинг. Ще бъде засадено и първото дръвче в парка – екземпляр на хималайски кедър.

Ето какво още съобщиха организаторите:

Със символичната първа копка, част от събитията от поредицата "110 години Ботев Пловдив“, организаторите поставят началото на целия проект. В следващите седмици ще се търси финансиране от големи фирми и рекламодатели, за да бъде осъществен цялостният парк.

Изграждането на парка ще струва между 300 000 и 500 000 лева.

"Ще търсим подкрепа от цялата жълто-черна общественост, ще презентираме идеята пред предприемачи, имаме и одобрението и помощта на клуба“, каза основният автор на проекта – ландшафтен архитект Петър Петров.

Проектът, който се предвижда да се шири на 7000 кв. метра в част от базата на клуба, представлява единна структура, която ще обедини в себе си много компоненти: културно-исторически елементи, модернистична визия, елементи с обучаващ характер, експозиционни площи, кътове за отдих и богат видов състав на растенията.

Проектът ще се превърне в обществено-значима структура, тъй като в района, в който се намира (Южен Пловдив), се забелязва интензивно застрояване, а липсва и не се планира изграждането на обществен парк. Освен да покаже историята на клуба паркът има за цел да демонстрира нагледно как групи от обществото могат да се обединяват и да допринасят чрез различни инициативи за общите блага на гражданите и гостите на града ни.