Първи пловдивчанин в затвора за нарушена карантина

32-годишният К.М. ще лежи зад решетките 3 месеца, трябва да плати и 10 000 лева глоба

Новини
16:27 - 07 Май 2020
2751
Първи пловдивчанин в затвора за нарушена карантина

32-годишен пловдивчанин стана първият под тепетата, който влиза в затвора за нарушена карантина. След споразумение с прокуратурата завърналият се от Германия К.М. ще лежи зад решетките 3 месеца при първоначален общ режим, съобщава "Марица".

Отделно мъжът, който е осъждан преди, ще трябва да плати и 10 000 лева глоба, реши съдът. К.М.

Нарушителят на карантината чу присъдата си по бързата процедура. Районна прокуратура – Пловдив внесе днес в съда обвинителния акт спрямо него, за което ви съобщихме по-рано.

Припомняме, че обвиняемият К.М. пристигнал на 8 април 2020 г. на Летище София с полет от Берлин, Германия. Той посочил адрес в Пловдив, на който трябвало да пребивава по време на задължителната 14-дневна карантина. На 20 април полицейски служители го потърсили в апартамента, който посочил, но не го открили. Съседите пък споделили, че изобщо не са го били виждали на адреса.

По-късно било установено, че обвиняемият К.М. пребивавал в друг апартамент, в същия квартал в Пловдив. Жилището било на негов вуйчо, който се намирал в Германия.

К.М. обаче не бил намерен и в другия апартамент, защото бил излязъл до магазина, за да си купи цигари. Мъжът обяснил на полицаите, че първоначално посочения за пребиваване апартамент е необитаем и не е бил живял в него, но бил регистриран там по лична карта - с постоянен и настоящ адрес. По показания на съседи, той отсъствал и от адреса на вуйчо си още от сутринта на същия ден, в който е установено, че не спазва карантината.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.